Thursday, 21 March 2013

Kain Crepe tu macam mana ye?

Ramai yg bertanya kain crepe tu macamana. Yelah selama ni kita main beli je kan bkn tau nama kain2 ni. 

Ok kain crepe ni kain plain colour yg kebiasaan org buat baju melayu atau baju pengantin. Baju tunang nikah sanding dan kemudian dijahit lace dan beads.

Kain crepe tak stretchable, x berbulu, dan x shiny. Kalau shiny pon sikit saje x delah macam satin.


Di We Luv Peplum kami ada 4 jenis crepe yg digunakan setakat ini. Susunan mengikut kualiti


1. Valentro Silk Crepe
2. Baby Crepe
3. Valentina Crepe
4. Moss Crepe

Valentro Silk Crepe


Valentro adalah antara kualiti yg terbaik dan harganya lebih mahal. Tapi fabrik sangat cantik. Biasa org buat baju kahwin ambil jenis ini.



Baby Crepe


Manakala Baby Crepe pula sangat lembut.. bila dipegang ada feeling mcm baldu. Kain nya jenis berat dan jatuh.


Valentina Crepe



Valentina Crepe adalah material seperti Valentro tetapi gred bawah sikit. Tapi still cantik dan best.

Moss Crepe adalah material jenis biasa2 saja. Lebih tebal, berat dan kasar sedikit.

Setakat ini saja penjelasan kami tentang kain crepe. Sekian terima kasih =)




No comments:

Post a comment

Note: only a member of this blog may post a comment.